Doel van de Stichting

De stichting heeft ten doel:

  1. Het bevorderen van kennis over en inzichten in infecties, antibioticagebruik en afweerstoornissen bij kinderen onder medisch specialisten, (specialistisch) verpleegkundigen en huisartsen.
  2. Het voorlichten van patiënten en patiëntenverenigingen over infecties, antibioticagebruik en afweerstoornissen bij kinderen.
  3. Het bevorderen van onderzoek en diagnostiek naar infecties, antibioticagebruik en afweerstoornissen bij kinderen.
  4. Het optimaliseren van de behandeling en begeleiding van kinderen met infecties en afweerstoornissen.
  5. Het initiëren van samenwerking op diagnostisch, wetenschappelijk en therapeutisch vlak tussen de verschillende medische centra in Nederland die kinderen behandelen met infecties en afweerstoornissen.
  6. Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Beleidsplan

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  1. Het organiseren van congressen, symposia, nascholingen en refereeravonden, met name de cursus antibiotica bij kinderen.
  2. Het organiseren van een (regio) overleg voor kinderinfectieziekten immunologie
  3. Het organiseren van patiëntenvoorlichtingsdagen, spreken op bijeenkomsten van patiëntenverenigingen, het opzetten van een informatieve website en uitgave van informatiefolders
  4. Het werven van fondsen en subsidies voor onderzoek naar infecties en afweerstoornissen bij kinderen.
  5. Het opzetten en uitvoeren van onderzoek, waaronder observationeel, translationeel en klinisch onderzoek, dit middels samenwerking tussen de betrokken medische centra.

Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door: de voor haar diensten verkregen vergoedingen, subsidies, donaties en hetgeen de stichting door erfstelling, legaat, schenking of op enigerlei andere wijze verkrijgt. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Het vermogen wordt beheerd door de penningmeester van de Stichting, samen met Moore-DRV.